2012. április 11., szerda

Veszélyes játék - Sophie

Veszélyes játék - 1. rész
Egy bizonyos határig csak játék az egész. Egyszerű, gyermeteg, ártalmatlan játék, mely mindkettejük számára egyformán szórakoztató. Azt a bizonyos határvonalat azonban nem olyan nehéz átlépni. Egy darabig még visszafog egy második, vékony fal, de megeshet, hogy egyszer átszakad. És ha ez megtörténik, a következmények kiszámíthatatlanok...

- Castle, ezzel most átlépted a határt! - kiáltott Beckett ingerülten a diadalmasan vigyorgó íróra.
- Szerelemben és háborúban mindent szabad! - felelte a férfi.
- Hát jó! Te akartad! - mondta Kate, és egy villanás a szemében azt súgta Castlenek, hogy ideje felkötni a gatyát.
- Igazán édes a macid, Beckett... - kockáztatta meg a megjegyzést Esposito, ahogy a nyomozónő elviharzott mellette. Jutalma egy gyilkos pillantás volt.
A rendőrségi táblára egy nagy méretű kép volt kitűzve: Kate Beckett bájosan alszik szőrös kis teddy-macijával...
- Négy-három, megint átvettem a vezetést! - vágta zsebre kezeit elégedetten Castle. Pár napja Kate véletlenül közzétett egy meglehetősen előnytelen képet az íróról, amely természetesen már bejárta a világhálót. Noha lehet, az eset valóban egy elbénázott gombnyomás eredménye volt, Rick elhatározta, hogy bosszút áll. Aztóta felváltva szivatták egymást Beckettel...
- Csak vigyázz, nehogy egyenlítsen... - figyelmeztette Ryan az önelégülten vigyorgó férfit. - Beckett profi!
- És fegyvere van! - toldotta meg a fenyegetést Esposito, és élvezettel figyelte, ahogy Castle arcáról lefagy a mosoly.
- Most mennem kell. - jegyezte meg, és elindult az ajtó felé, de azért még visszaszólt: - És nem félek tőle!
Ahogy kiért a parkolóba, és elindult a kocsija felé, váratlan esemény történt. Egy hatalmas durranás, forróság, egy lökés, aztán egy pillanatra sötét zúgás, amely minden mást elnyom...
- Castle! Castle, jól vagy? - kérdezte az ismerős női hang.
- Kate...? - kérdezte. Konstatálta, hogy hagja kissé erőtlen. De minden tagja mozgott. Ez megnyugtató volt. És persze az is, Beckett aggódó szemei az arcát fürkészték, és keze a kezét szorította. Úgy döntött, még élvezi a helyzetet... - Mi történt?
- Felrobbantottak. - hangzott a válasz. Castle ropogó csontokkal felült. Érdekelte, mi folyik itt pontosan, és a saját szemével akarta látni. Azonban elsőként mégis csintalan vigyort villantott a nőre.
- Azért ennyire durva bosszúra nem számítottam... - Beckett felvonta a szemöldökét, és elég lesúlytó pillantást vetett rá. Rick számára azonban nagyobb büntetés volt, hogy a nő elengedte a kezét, és felpattant mellőle.
- Látom, jól vagy... - mondta, majd elsétált, és menet közben odavetette Ryannak és Espositonak: - Kutya baja.
Castle egy pillanatra még visszanézett bal kezére, aztán feltápászkodott, és csatlakozott a nyomozókhoz, hogy megtudja a részleteket.
- Tudjuk már, hogy ki akart megölni? - kérdezte.
- Nem, de téged ismerve sokan lehetnek a listán. - szúrt oda Kate. Esposito és Ryan a fogukat szívták jelezve, hogy ez lassan egy egyenlítéssel is felér...
- A helyszínelők még vizsgálják a nyomokat. - mondta Beckett komolyabbra fordítva a szót. - Most viszont hazaviszlek. Nem volt időm értesíteni Alexist és Martha-t. Túl gyorsan felébredtél... - mosolygott negédesen.
- Nagyon vicces... - morogta Castle, és követte a nőt a kocsijáig.
***
- Richard, mit csináltál már megint? - kérdezte Martha, ahogy végignézett kicsiny fiacskája zilált öltözékén és enyhén kormos arcán.
- Semmi gond anya, semmi komoly csak... - kezdte, de Beckett nem várta ki amíg előáll valami kamu sztorival.
- Valaki megpróbálta felrobbantani. - Martha szája tátvamaradt.
- Micsoda? - kérdezte Alexis, aki ekkor jelent meg a lépcső tetején.
- Mindenki nyugodjon meg! Semmi bajom, oké? Vigyázok magamra, megígérem. - próbálta menteni a menthetőt.
- De hát meg akartak ölni! Ki lehetett egyáltalán? - sápadt el Rick mamája.
- Még nem tudjuk, de kiderítjük. - mondta Kate. - És addig is... - itt kissé elakadt. Nyelt egyet, aztán nagy nehezen kinyögte: - Montgomery kapitány elrendelte, hogy a nap huszonnégy órájában maradjak Castle mellett.
A férfi arca felderült. Pontosan ezt a győzedelmes vigyort nem szerette volna látni Kate.
- Sok sikert a babysitteléshez... - veregette meg Beckett vállát résztvevően Alexis, majd kijelentette: - Akkor én vissza is mehetek tanulni.
- Most visszamegyünk az őrsre. Majd hívlak, ha van valami fejlemény. - fojtotta belé a szót Marthaba a fia, és az ajtóhoz lépett. Kinyitotta, azonban legnagyobb meglepetésére egy postai futárfiú állt előtte.
- Mr. Richard Castle? - kérdezte.
- Igen. - vonta össze a szemöldökét a férfi.
- Egy csomagot hoztam.