2012. május 18., péntek

Christine 1. rész - Krisz


- Christine, ideje lefeküdnöd kicsim – sétált óvatosan lánya mellé, aki még mindig meredten nézte a Hófehérkét a tv-ben, pedig már nagyokat pislogott. A csöpp lányka nem ellenkezett csak pici kezeit nyújtotta felé. A nő kikapcsolta a már sokszor megnézett kazettát, felemelte a kanapéról lányát és a gyerekszobába sétált vele. A lakás nem volt nagy, mindössze egy szoba volt neki, egy gyerekszoba lányának, egy fürdő, konyha és egy kicsi nappali, de mire a nappaliból a szobába értek Christine kicsi teste már elernyedten lógott anyja kezeiben. Az lefektette a védő falakkal gondosan ellátott ágyba, betakargatta, adott neki egy leheletnyi puszit, majd az ajtóból figyelte lánya egyenletes szuszogását. Újra arra az éjszakára gondolt mikor elhagyta akkori otthonát, akkor még nem tudva, hogy annak az egy éjszakának az eredményét is magával viszi. Új életet kezdett Bostonban, és csupán csak barátnője tudott hollétéről, de Christineről még neki sem beszélt, megeskette, hogy senkinek sem mondja el hova ment, és hogy mindenkinek, aki keresni próbálja, megkéri, hogy hagyják békén. A kislány mozgolódni kezdett, megfordult ágyacskájában, kicsi kezével megmarkolta fülét oldalára fordult és úgy szuszogott tovább. Még csak két éves, de már most hasonlít apjára, néha túlságosan is. Egyáltalán nem félős kislány, mindenkivel leáll beszélgetni, nem számít hogy idegen. A minap azon kapta, hogy egy könyv felett hasal, amiben egy árva kép sem volt, hiszen hosszú bűnügyi regény és a betűket nézte. A kérdésre hogy mit csinál a könyvvel, és hogy miért nem a képes mesekönyvet nézegeti egyszerűen csak azt a választ kapta, ˝icces˝,  ami annyit jelentett vicces. Hiába az apja vére. Szép lassan szobájába sétált és ő is átadta magát alomvilágnak.
Reggel arra ébredt, hogy valaki alig érezhetően a takaróját húzza. Reggeli szokásos rutinjuk elkezdődött. Felemelte maga mellé lányát, aki átölte nyakát és úgy próbáltak meg még egy kicsit aludni, bár a nő tudta, valószínűleg csak pár percig lesz képes a lánya elmaradni. 
-         Aja, kéek memmét – szólalt meg Christine álmos hangon. Még fel sem ébredt és máris a hasára gondolt.
-         Na jó akkor öltözzünk – kelt ki ágyából de mikor a lányát is kiemelte volna, megszólalt a telefonja. – Maradj itt Chris – szólt a kicsinek és a nappaliba ment telefonjáért.
-         Szia Lane, hogy-hogy ilyenkor hívsz?
-         Kate, baj van. Tudja hol vagy és oda tart.
-         Mii??? – kiáltott nagyot Kate – Lane elfelejtetted miért jöttem el? Új életet kezdtem, ő becsapott és hazudott nekem. Különben is, nem jöhet ide.
-         Nem felejtettem el, de a pokolba is Kate mi a fenétől félsz ennyire? Nem haragudhatsz rá a világ végéig, szereted nem? Akkor mi a baj, ne egy ilyen miatt dobd el őt magadtól.
-         Ezt te nem érted Lane. Mikor indult?
-         Alig negyed órája járt itt, leordította a fejem és elment.
-         Majd beszélünk, szia.
Csapta le a telefont Kate. Visszaindult szobájába, felöltözött, majd Christinenel kézen fogva a gyerekszobába indultak öltözködni. Ritka nap volt, hogy pénteken délelőtt is otthon voltak. A bölcsödében szünnap volt, így Kate is szabadnapot vett ki, hogy ne keljen lányát felvigyázóra bíznia. Nyár lévén meleg napnak ígérkezett, így Kate egy rózsaszín kantáros szoknyát és alá egy piros rövid ujjú pólót adott lányára. Próbált közben nem rá gondolni, de nem ment. Gondolatai egyre csak körülötte forogtak. Christine sem értette anyukája, miért nem bolondozik vele úgy ahogy reggelente szoktak. Kicsiny buksijával azon gondolkodott, vajon ő lehetett e rossz, hogy anya olyan csöndben van. Megígérte magának inkább csendben lesz, nehogy még jobban haragudjon anya.
A konyhába sétáltak, Kate az etetőszékbe tette lányát, gofrit vett elő a szekrényből, apró darabokra tépkedte, nehogy Chris az egészet tömje a szájába. Megtöltötte a csőrős pohárkát narancslével és a kicsi lány elé tette. Egy darabot vett a kezébe és Chris felé nyújtotta, de ő elfordította a fejét.
- Mi a baj kicsikém? – kérdezte aggódva, hisz még ilyet sose csinált. Újra megpróbálta, de ismét ugyanaz volt a reakció.
- az előbb még éhes voltál tücsök. Megpróbálod egyedül? – kérdezte majd a kezében lévő darabot a tányérra tette és figyelte lánya reakcióját. Christine meg fogott egy darabot a gofriból majd óvatosan a szájába tette és finoman majszolni kezdte. Miután meggyőződött róla hogy a kicsinek menni fog egyedül is, felállt és kávét csinált magának fél szemét mindig lányán tartva.  A bögrével a kezébe leült az asztalhoz és újra lányát figyelte, majd gondolatai visszakalandoztak a múltba.
VISSZAEMLÉKEZÉS!
Aznap végre lezártak egy nehéz ügyet, Castle felajánlotta, hogy igyanak meg valamit nála, kapcsolódjanak ki. Kate megpróbált hárítani, de aztán a nagy győzködésnek mégis megadta magát. Alexis és Martha valami színház körúton voltak, így csak ketten voltak a lakásba. Egyik pohár bor csúszott a másik után de egyikük sem rúgott be, csupán az alkohol megadta a kezdő lökést.
-         Tudod Castle, mindent hallottam – mondta a nő maga elé nézve. Rick nem tudta mire gondolt, s mikor Kate látta a felhúzott szemöldököt maga elé nézve folytatta mondandóját. – Hallottam mikor a temetőben azt mondtad, szeretsz. Csak… letagadtam. 
Rick nem mondott semmit, egyszerűen felállt, odasétált hozzá és finoman szájon csókolta. Lassú, de szenvedélyes csókcsatába kezdtek, ami a hálószobában ért véget. Lassan és hosszan szerették egymást, s végül egymás karjaiban érte őket álomország. Órákkal később Kate felébredt, magára vette Rick ingét és lesétált a konyhába, hogy igyon valamit. Miután célját megtalálta, észrevette hogy a férfi dolgozószobájában a nagyképernyős monitoron lévő apró gomb világit. Odament hozzá, megérintette a képernyőt és már elő is villant az, amire nem számított. Anyja képe, halálának helyszíne és különféle összefüggések voltak kint rajta. Megígértette vele a férfi, hogy abbahagyja a nyomozást, mert beleőrül, erre kiderült, hogy ő végig nyomozott az ügyben. Hazudott neki és ez nagyon fájt.
-         Hát te mit kóborolsz éjnek éjjelén, gyere vissza az ágyba – hallotta a lépcső aljáról jövő hangot, de mikor Castle meglátta mit talált szerelme, elhallgatott. – ezt… meg tudom magyarázni!
-         Nincs mit megmagyarázni – Kate hangja egyre hangosabb lett – Hazudtál nekem Richard Castle. Hagyj békén és tűnj az életemből!
Felöltözött, és kiviharzott a férfi lakásából, mikor hazaért dühében összepakolt, autóba ült és arra autózott amerre az út vitte, Bostonban kötött ki. Onnan intézte felmondását, de hollétét egyedül csak Lanenek mondta el. Pár héttel később megtudta hogy terhes, de egy pillanatra sem fordult meg a fejében hogy elvetesse a kicsit, hisz már csak ő maradt neki a férfiből, akit szeret, de ha a tettére gondolt, újra harag és keserűség gyűlt lelkébe.
VISSZAEMLÉKEZÉS VÉGE!
Talán mégsem volt jó ötlet, eljönni? Talán nem helyes hogy Christine nem ismeri az apját. Ilyen és ehhez hasonló gondolatok kavarogtak fejében.
-         Jóllaktál cicám? – nézett a lánya felé.
-         Iden – nevetett Christine és morzsás kezét anyja felé nyújtotta.
 Kate kiemelte a kicsit a székből, lemosta a morzsát kezecskéiről és a szobába mentek játszani. Már egy ideje a puha szőnyegen várat építetek Chris babájának, de a kislány boldogan rombolta szét a várat, újra és újra, közben, pedig nagyokat kacagott. A vár éppen újra teljes pompájában ragyogott, mikor a csengő megszólalt. Olyannyira elmerültek a játékban, hogy Kate el is felejtette kit vár, vagyis éppen hogy nem akarja, hogy jöjjön. Felpattant, lányát a szobában hagyta, majd az ajtóhoz sétált és kinyitotta. Abban a percben eszébe is jutott, amit a játékban elfelejtett. Ott állt Ő, teljes valójában.
-         Castle, mit keresel itt? – kérdezte alig hallhatóan.
-         Magyarázatot szeretnék adni, arra, amit láttál. Kérlek hallgass meg. Mit kérlek, nem is kérlek, könyörgök.
Kate nagyobbra tárta az ajtót beengedve ezzel a lakásba a férfit és közben erősen remélte, lánya a játékaival elmerülve a szobájában marad, és nem indul a keresésére.
-         Megígértetted velem, hogy nem nyomozunk az anyám ügyében, azt mondtad, ha tovább folytatom, begolyózok, erre te mégis folytattad a nyomozást. Becsaptál Rick – a nő nem kiabált, halkan kimérten beszélt és látta ezzel jobban célba ér mintha kiabálna.
-         Tudom. Hibáztam, és tudod mi a legszörnyűbb, az hogy az ember már csak akkor jön rá, hogy hibázott mikor már elvesztette azt, akit igazán szeretett.
Mindketten hallgattak, és csak nézték a másikat, azon gondolkodva mi is lenne most a helyes döntés.
-         Aja – jelent meg Christine a lehető legjobb időben – deje, ebujut a vá.
-         Most nem lehet kicsim, mit szólsz egy meséhez anya szobájában? – emelte fel a kicsit, anélkül hogy egy pillantást vetett volna a férfira.
-         Tőpöket.
Kate a szobába vitte a kislányt, lerakta az ágyra és elindította neki a Hófehérkét. Majd visszasétált a nappaliba.
- Mennyi idős? – kérdezte Rick miután magához tért a döbbenettől.
- Két  éves lesz jövő hónapban.
- Mi a fészkes fenéért nem tudtál szólni, hogy van egy gyerekem?
- Ő az enyém, az csak egy dolog hogy egyezik a DNS-etek. Attól még nem leszel az apja.
- És ha én az akarok lenni? A pokolba Beckett, jogom van hozzá hogy én döntsem el akarok e az apja lenni vagy sem.
A nagy kiabálásra Christine is kijött a szobából, de csak állt ott némán és nézte, ahogy a felnőttek vitatkoznak. Kicsiny szeméből némán buggyantak ki a könnyek. A bácsi kiabált az ő anyukájával és nem értette hogy miért. A könnyek egyre nagyobb cseppekben folytak végig pofiján, de egy hang nem jött ki a torkán. Kate észrevette, hogy a lánya már nem a mesét nézi, hanem hogy ők ketten vitatkoznak. Látta a krokodilkönnyeket végigfolyni arcán és máris ott termett a kicsi előtt.
- Josz vojtam? – kérdezte a szipogástól alig érthetően.
Kate átölelte lányát, megsimogatta a kicsi fejét, hogy nyugodjon meg.
-         Nem voltál rossz kicsikém, te vagy a világ legjobb kislánya – simogatta meg a könnyektől maszatos arcot.
Rick megindultan figyelte anya és lánya ölelkezését és rájött nem hibáztatja a nőt azért, hogy nem szólt arról hogy terhes az ő gyerekével. Csak magának köszönheti, hogy nem ismeri a lányát. Meg kellett volna tartani az ígéretet, hogy nem nyomoz tovább.
-         Kate, ne haragudj rám. Egetverően nagy marha voltam, nem szabadott volna megszegnem az ígéretemet. És nem hibáztatlak érte, hogy nem szóltál róla. Csakis az én hibám. Engedd, meg hogy megismerjem, és részt vegyek az életében.
-         Christine, ez a bácsi itt az apukád. Köszönj szépen – magyarázta a kicsinek, de köszönés helyett anyja biztonságot nyújtó karjaiba bújt, eldugta arcát, gondolván, ha ő nem látja a bácsit, akkor a bácsi sem látja őt.
-         Fél? – kérdezte Rick Katetől.
-         Nem, viszont kiabáltál az anyjával. Nyerd el a bizalmát és szóba fog állni veled.
-         Itt maradsz ma?
-         Ha szabad.
-         Ismerd meg a lányod – mondta Ricknek majd Christine felé fordult – Játsz apuval kicsim, anya meg főz ebédet jó?
Christine nem válaszolt csak bizalmatlanul kezdte nézegetni a vele szemben guggoló férfit, kikerülte őt, majd a nappali sarkában lévő játékokhoz totyogott, leült és játszani kezdett. Tudta, ha anya főz, akkor a nappaliba játszik, így szemmel tudja tartani anyát. A két felnőtt csak szótlanul figyelte. A kicsi a férfi felé nyújtotta apró kezét, és némán mutatta neki, hogy menjen oda, és ő meg is tette. Kapott a kezébe egy plüsst és némán játszani kezdtek. Kate a konyhába sétált, és nekilátott ebédet főzni, ezúttal hármójuknak. Főzés közben egyre csak azon gondolkodott mennyire rosszul tette, hogy elszakította az apjától Christinet. Ricknek joga lett volna tudni róla, még ha ő akkor nagyon is haragudott rá. Akkor nem kellett volna egyedül végigcsinálnia az egész terhességet és a szülést. Ő is láthatta volna az első lépéseket és hallhatta volna az első szókezdeményeket. Gyűlölte magát amiatt amit tett. Az idő telt és a nappaliból szép lassan beszélgetés hangja szűrődött be. Ahogy végzett némán az ajtóban megállt és csak figyelte őket. Az építőkockák kikerültek a szobából, Rick a földön ült ölében lányával és valamit építettek. Mikor úgy gondolták kész, Christine meglendítette a kezében lévő macit az építmény pedig nagy robajjal összedőlt.
-         Hé kicsi lány, szerinted ez jó móka? – kérdezte a férfi mókásan és közben megcsikizte a kicsit. Jutalma egy gyöngyöző kacagás volt.
-         Iden. Icces – és tovább kacagott.
-         Kész az ebéd – szólalt meg csendesen Kate.
Mind a hárman asztalhoz ültek, Chris most először nem volt hajlandó saját kis székében ülni. Kezeivel jelezte, ő bizony az apja öléből akarja megenni az ebédet. Így is lett. Rick gyakorlatiasan kiemelte a székből ölébe ültette, és együtt ették meg ebédjüket, hagyva, hogy Christine két kézzel nyúlkáljon a tányérba, így Castle csaknem ugyanolyan maszatos volt mint kisebbik lánya.
-         Gyerünk aludni tücsök – emelte kik Rick öléből Kate a lányát.
-         Nem – jött a dacos válasz.
-         Dehogynem, fogadj szót anyának – szállt be a kislány nevelésébe a férfi.
Kate a már megmosdatott kislánnyal a gyerekszobában volt. Ült az ágy mellet és ritmusosan simogatta a kis barna buksit, mígnem egyenletes szuszogás jelezte, mégiscsak szükség van arra az alvásra. Behúzta maga mögött az ajtót és a nappaliba sétált.
-         Gyertek haza, kérlek, hülye voltam, hogy a tudtod nélkül nyomoztam.
-          A hülye az nem kifejezés Castle. De nekünk már ez az otthonunk, Christine itt jár bölcsödébe, engem is ide köt a munkám.
-         A munkád? Ugyan már Kate ezt te sem gondolod komolyan ugye? Egyik pillanatról a másikra hagytad ott New Yorkot, most ugyanígy itt hagyhatod Bostont, csak akarnod kell.
Kate elfordult a férfitől, némán az ablakhoz sétált és mintha a zajos utcának intézné szavait.
-         Én… Nem tudom… különben is, eladtam a lakásom.
-         Gondolod, hogy engedném, hogy ne nálam lakjatok? Még egyszer nem engedlek el titeket. Ahhoz túlságosan szeretlek – suttogta már a nő mögött állva. Kate beleremegett, ahogy a férfi suttogása a nyakát csiklandozta. Nem számított arra, hogy mögötte áll. Kereste a szavakat, de nem tudta mit mondjon. Már nem tudta meghatározni mi az, amit érez. Azt tudta, hogy a harag a férfi iránt eltűnt, de nem tudta mit érez. Két kart érzett a derekán, ami szép lassan előrecsúszott a hasára és finoman Rick mellkasának döntötte.
-         Szeretlek Kate Beckett – suttogta újra a fülébe és egy finom csókot lehelt a nő nyakára. Kate arcán egy néma könnycsepp folyt végig, majd még egy, és még sok. A vállak rázkódásából Castle tudta, szerelme már sír. Felemelte és a kanapéra ült vele. Kate abban a pillanatban már tudta mit érez. Szereti a férfit, és bűntudata támadt, amiért eddig megfosztotta a lányától. Hozzábújt a férfi mellkasához, és hagyta ő a hátát simogassa, míg könnyei el nem apadtak.
-         Haragszol rám? – kérdezte hüppögve Kate.
-         Én? Nincs miért. Mesélj róla, kérlek. Mesélj a lányunkról.
-         Christine nagyon jó kislány, általában szófogadó, viszont néha nagyon makacs tud lenni.
-         Olyan, mint az anyja – jegyezte meg Rick mosolyogva, és egy újabb csókot adott két feje búbjára. 
-         El kéne mondanom Alexisnek és anyának.
-         Hívd ide őket, én addig megnézem Christ.
Kate a gyerekszobába sétált, Rick pedig megpróbálta úgy elmagyarázni anyjának, hogy miért kell Alexissel együtt Bostonba jönnie, úgy hogy nem mondja meg a valódi okot, csak hogy siessenek.  Kate egy könyvvel tért vissza és némán Castle kezébe adta. Egy Babanapló című könyv volt. Christine, eddigi életének főbb eseményeit tartalmazta. Castle már az első oldalnál meglepődött. A nevem, amit a szüleimtől kaptam felirat alatt Christine Hanna Beckett állt. A férfi a nőre nézett.
-         Ne haragudj – nézett bűnbánóan Kate.
-         Semmi baj, haragudtál.
A következő meglepetés egy oldallal később érte. Anyukám és apukám képénél az ő képe is ott volt, igaz csak egy újságból kivágott kép volt, de sokat jelentett neki. Volt még beragasztva az első ultrahang kép, az első lépésről, az első játékkal készült kép és még sok más fontos adat volt a könyvben. Csendben nézegették, és mikor végezték keresték a szavakat, egészen addig, amíg egy vékony hangocska félbe nem szakította gondolatmenetüket.
- Aja – jött a hang a gyerekszobából. Kate a szobába ment majd nem sokkal később Christinnel a kezében tért vissza. A kislány két kezével anyja nyakát ölelte kis arcát pedig a nyakához nyomta nyűgösen.
- Jól aludtál kis hercegnőm? – kérdezte Rick.
- Nyem – jött a dacos, álmos hang.
- Hagyd, majd ha felébredt szóba áll veled – simogatta a kicsi hátát Kate. Rick teljesen megbabonázva nézte Katet. Látta már kemény nyomozóként, gyenge nőként, és látta mikor teljesen a padlón volt, de ez az oldala teljesen más volt. Közben Kate is azon gondolkozott, milyen jó Rickket apaként látni, pedig látta már hisz ott van neki Alexis, de valahogy ez mégis más volt. Mikor Lexi még kicsi volt ő nem ismerte őket így nem láthatta Rick hogyan, viselkedik egy kicsi gyerekkel. Aztán már azon gondolkozott mikor kezdte el Ricknek hívni a szokásos Castle helyett. Amint a kislány kezdett ébredezni a férfi átvette az anyjától a kislányt és a szobába indult vele. Elvégezték, ami szükséges aztán belevetették magukat a játékba. Kate közben uzsonnát készítet nekik és elmerült a gondolataiban. Úgy érezte most jó egy kicsit egyedül lenni és gondolkodni, átgondolni, hogy mit is csináljon most. Visszatérjenek New Yorkba Rickkel vagy egyszerűen hétvégi apát csináljon a férfiből akit szeret?
- Hé anyuci van már ennek a tökmagnak ennivaló?
Kate mosolyogva vette ki Rick kezéből csemetéjüket és a kis székbe, ültette és elkezdte megetetni.
-         Anyám hívott még játszottunk, elmondtam hova jöjjenek. Bármikor megérkezhetnek.
Kate idegesen nézett Castlera. A férfi leült szerelme mellé és némán nézte a két lányt. Mire Kate végzett, az ajtócsengő is megszólalt. Idegesen nézett a férfira, mire ő odasétált és egy csókot lehelt a nő homlokára, jelezvén, hogy nem lesz semmi baj.
- Mi lenne, ha megmosnád a maszatos pofiját, én meg ajtót nyitok és szólok majd ha előjöhettek – magyarázta Rick. Kate némán bólintott, idegességében szólni sem tudott, fogta Christinet és a fürdőbe sétált.