2012. május 18., péntek

Castle 1. rész - Krisz







Kate túl volt már egy hosszú, fárasztó napon. Végre lezárták az ügyet, amin napokon keresztül dolgoztak. Munkaidő végén Rick a barátnőjével sétált el. Beckettnek rosszul esett látni, hogy a nő úgy öleli át a férfit mind ahogy ő is szeretné. Gondolataiba mélyedve autózott, amikor hírtelen a fékre taposott és még idejében sikerült megállnia. Közvetlenül autója előtt egy aprócska kislány állt. Kate kiugrott a kocsiból és a kislányhoz futott. Mikor odaért és leguggolt elé látta, hogy csupa vér, kezében, pedig egy fejetlen rongybabát szorongatott. Annak ellenére, hogy véres volt, Kate nem látott rajta sérülést.
-         Hol vannak a szüleid? Elmondod nekem mi történt veled? – kérdezte ijedten. A kicsi nem válaszolt csak pár csepp könny csordult le maszatos arcán és megfogta a nő kezét. Kate körülnézett de a közelben sehol sem látott balesetre, vagy bármi más bűntettre utaló jelet.
-         Gyere, megmutatlak egy doktor bácsinak – indult volna, de a kicsi egy tapodtat sem mozdult csak nézett a nőre.
-         Megvédelek, megígérem. Bízol bennem? – kérdésére csak egy bólintást kapott és bátortalanul indult el a nő mellett.
Ő a kocsiba ültette a kislányt, és a kórházba vitte. A kicsivel egész addig semmi baj nem volt, amíg a doki be nem vitte a vizsgálóba. Onnantól kezdve keserves sírásban tört ki. Beckett csak addig jutott a telefonálásban, hogy épp csak értesítette Montgomery kapitányt, hogy jöjjön a kórházba, de közben hallotta a kicsi keserves sírását és bement hozzá. A sírás abbamaradt és onnantól kezdve csendben tűrte a vizsgálatot és, hogy egy nővér megfürdette, és rácsos ágyba fektette. Miután Kate leült az ágy mellé, kopogás hallatszott és a főnöke lépett be.
- Mindjárt jövök, nem megyek messzire – mondta gyengéden a már majdnem alvó gyereknek és a szoba elé mentek a kapitánnyal.
- KI ez a gyerek Beckett? – kérdezte Montgomery.
- Egyszer csak ott volt az autóm előtt, idejében megálltam nem lett semmi baja viszont tiszta vér volt.
- Hogy hívják és mitől volt véres?
- Nem tudom hogy ki ő, nem hajlandó megszólalni. Az orvos szerint valami nagy traumán lehet túl, azért nem beszél – mire ezt végigmondta odabentről ismét sírást lehetett hallani. Beckett és Montgomery bementek a szobába és szívszorító látvány fogadta őket. A kislány könnytől maszatos arccal sírva ült az ágyon két kezecskéjét Kate felé nyújtotta. Nem tudta mit tegyen, ez a csöppség olyan érzéseket keltett benne, amiket már egy mélypont idején sikeresen megelőzött. Odament, leült az ágyra és átölelte.
- Maradjon vele, csak magát ismeri, és úgy látom, ragaszkodik is. Értesítem Ryant és Espositot, kiderítjük ki ő – mutatott a pici lányra, egy gyors mozdulattal lefényképezte telefonjával és már el is ment. Az autóban felhívta a két nyomozót, hogy azonnali munka van, ő is nemsokára az irodában lesz. Kate miután betakarta a már alvó kislányt, leült az ágy melletti fotelba. Figyelte, ahogy alszik és lassan ő is átlépett álomországba.
A fiúk egész éjjel dolgoztak, de semmit sem tudtak kideríteni.
- Jó reggelt! – köszönt vidáman Castle ahogy betoppant az irodába, de ahogy meglátta a fáradt fejeket, elgondolkodott.
- Mi az, ti újabban hajnalban jártok dolgozni? És hol van Beckett? – nézett körül.
- Egész éjjel dolgoztunk. Beckett majdnem elütött egy kislányt, aki tiszta vér volt, de nem volt rajta sérülés és nem is beszél. Ergo, valahol bűntény történt – hadarta egy szuszra Ryan fáradtan.
- Egész éjjel kerestük hogy ki ő, de nem derült ki semmi. Beckett vele van a kórházban, mert ő az egyetlen, akiben bízik – mutatott a táblán lógó képre Esposito.
Rick a képre nézett és elgondolkodott. Első ránézésre olyannak tűnt, mint Kate, de aztán megrázta a fejét és visszafordult a fiúk felé.
-         Média?
-         A reggeli híradóban lement az adás.
Castle fogta magát, sarkon fordult és kiment.
-         Szerinted hova megy?
-         Gőzöm sincs Ryan, inkább dolgozzunk tovább.
Az író óvatosan nyitott be a szobába és elmerengve nézte a szeretett nőt, ahogy a fotelben kabátjával betakarózva aludt. Tőle nem messze egy rácsos ágyon egy barna hajú kislány aludt. ˝Mint egy angyalka˝ gondolta és óvatosan kinyitotta az ajtót és elment, de nemsokára visszatért egy kávéval és egy rózsaszín macival. Leült egy székre Kate mellett és nézte, ahogy alszik. A nő az érzésre, hogy valaki nézi ébredezni kezdett. Először észre se vette a férfit, csak mikor egy kávét nyomott az orra alá.
-         Szia mit keresel itt?
-         A fiúk mondták hogy mi történt. Gondoltam jól fog esni egy kávé. Tényleg nem beszél?
-         Kösz, nem sajnos és rajtam kívül egyelőre nem tűr meg senkit.
A kislány ébredezni kezdett. Kate felállt, leeresztett az ágy oldalát és odaült mellé. Ahogy Rick is felállt a kislánynak máris sírásra görbült a szája. Beckett az ölébe ültette a kicsit és úgy beszélt hozzá.
- Semmi baj, ő egy barátom. Bízhatsz benne.
- Nézd, hoztam neked valamit – nyújtotta a férfi a plüsst a kicsi felé. Ő elfogadta az ajándékot, de nem szólt semmit, csak nézett rá. Az orvos lépett a szobába kezében egy kupac ruhával.
- Jó reggelt! A lánynak semmi baja az ijedségen kívül. Elmehetnek, hoztam pár ruhát, ami körülbelül jó neki. Itt a zárójelentés és egy pszichológus címe.
- Köszönjük, viszlát!
- Viszontlátásra!
Kate megfogta az egyik ruhácskát, de félúton megállt a megállt a mozdulatban. Sosem öltöztetett még gyereket és elbizonytalanodott. Segítségkérően nézett a tőle nem messze álló férfire. Rick segített neki felöltöztetni a kicsit majd a kapitányság felé vették az irányt. Kate valamivel lassabban vezetett, mint Castle ezért később ért a kapitányságra. A nő kivette a kicsit a kocsiból majd kézen fogva besétáltak az épületbe. Montgomery kapitány az irodája ajtajából nézte, hogy az író milyen átszellemülten nézi Beckettet ahogy a kislánnyal, sétál befele.
-         Milyen bájos – szólalt meg Rick.
-         Fogd be Castle.
-         Ugyan már, hogy beszélsz a gyerek előtt Beckett.
-         Egész eddig semmit sem mondott, nem hiszen hogy rögtön azt fogja ismételni amit mondok. Esposito megtudtatok valamit?
-         Sajnos semmit. Nem jelentettek be az elmúlt 24 órában semmit. Lefutattuk a fényképét az adatbázisban is, de semmi. A reggeli hírekben is benn volt de semmi.
-         Kerüljön be a déli és az esti hírekbe és futassa le a labor a DNS-ét.
Kate levitte a kislányt a laborba, ahol levették a DNS-t, és már futatták is a rendszerbe, de még így is pár napot kellett várniuk. Az irodában a percek gyorsan szálltak, órákká alakultak. Míg Kate dolgozott, addig a kislány az Alexis által hozott színes ceruzákkal rajzolgatott.
-         Na jó Beckett szedd össze a cuccaidat és ezt a tökmagot és indulás – jött vissza az irodába Castle.
-         Azt hittem már haza mentél, ennyi idő? – nézett órájára és már pakolni is kezdett.
-         Úgy is volt de aztán visszajöttem, nehogy mind a ketten éhen haljatok. Ma nálam vacsoráztok.
-         Mi? Nem! – ellenkezett Kate.
-         Dehogynem, Alexis már készülődik.
-         De még be akarok menni a Plázába, kell neki néhány cucc.
Rick beleegyezett, felhívta lányát, hogy késnek. Megbeszélte Katetel, hogy a kapitányság előtt hagyja a kocsit, és ő majd fuvarozza őket. A férfi elgondolkodott, hogy vajon mi lehetett az oka, annak hogy a nő ennyire könnyen beleegyezett. Végül is együtt mentek a Pláza gyerek osztályára. Egész addig jól elbohóckodtak, amíg Castle meg nem jegyezte milyen jól boldogul ahhoz képest, hogy nincs gyereke. Kate onnantól kezdve hallgatott és csak a kicsivel foglalkozott, hogy minden szükséges holmija meglegyen, amíg nála van. A kicsi hol Kate hol Rick, hol mindkettőjük kezét fogta. A mellettük elmenő emberek megfordultak utánuk és sokan jegyezték meg milyen aranyos család, és sokan irigyelték meg őket. Miután végeztek az író lakására mentek, ahol Alexis már a vacsorával várta őket. Míg vacsora Kate és Alexis elmosogattak, addig Rick és a kislány mesét néztek.
-         Köszönjük a vacsorát Lexi – szólalt meg Kate.
-         Nincs mit. Tudjátok már hogy hívják?
-         Még semmit sem tudunk róla, és ő sem könnyíti meg a dolgunkat, azzal hogy nem beszél.
A napok teltek, a kislány még mindig nem beszélt, viszont egyre jobban ragaszkodott Katehez, Rickhez és Alexishez is. Castle barátnője nemigen nézte jó szemmel, hogy az író a nyomozónővel és a kislánnyal is egyre több időt töltött. Ultimátumot adott, vagy ő, vagy Kate. Castle választott, elhagyta a szőkét, persze a szakítás oka titokban maradt Beckett előtt. Többet érzett Katherine Beckett iránt, mint barátság, már elég régóta. 5 nappal később, hogy Lanie elkezdte futtatni a kislány DNS-ét, a számítógép csipogva jelezte a találatot. A számítógéphez sétált és még a lélegzete is elakadt az eredmény láttán.
Közbe Kate is megérkezett a kapitányságra, kézen fogva a kislánnyal, aki még mindig vele volt nap, mint nap és egyre jobban kötődtek egymáshoz.
-         Jó reggelt – robogott be Castle.
A kislány meglátta az írót és már futott is felé. Két copfba kötött barna haja csak úgy lobogott utána.
- Szia angyalka – kapta fel a kicsit, aki gyöngyöző kacagással jutalmazta azt.
Ricket ez a kacaj igazán emlékeztette a szeretett nőre, és a napokban nem ez volt az első tulajdonság, amiben hasonlóságot vélt felfedezni.
-         Ez a tiéd – nyomott egy csokit a kicsi kezébe, minek jutalmául kapott egy nyálas puszit.
-         El fogod kényeztetni, nem hiszem, hogy a szülei örülnének – odament és kivette a gyereket a kezéből – Gyere angyalka.
Az angyalka nevet még Rick ragasztotta rá, mondván, hogy hívhatják mindig kislánynak és igazán olyan, mint egy kicsi angyal. Senki más nem hívta így, csak ő és Kate. A többiek mindig más jelzővel illették, tökmag, picur és ehhez hasonlókkal.
-         Esküszöm Beckett, ha nem hinném, hogy nincs gyereked azt hinném, hogy ez a kis tökmag a tied – jegyezte meg Ryan, mire egy nagyon szúrós pillantást kapott a nőtől.
-         Neked nincs dolgod? – kérdezte Kate.
Ryan váll vonva indult vissza dolgozni, nem értette kolléganője miért lett dühös. Egyszer csak egy dühös Lanie érkezett futva és egyenesen barátnőjéhez rohant.
-         Mi az Lanie – kérdezte Kate.
-         A kislány eredménye. Miért nem mondtad? Nem kellett volna lefutatni a DNS-ét, ha tudtad kicsoda!
-         Mit kellett volna elmondanom? – Beckett nem értette mitől ennyire paprikás barátnője.
-         Azt hogy ő a te lányod!
-         Mi van? – lepődött meg Rick, Ryan és Esposito.
-         Én… - kereste a szavakat Kate miközben mindenki csendben várta a választ – Én… Nem tudtam, hogy ő az…
Könnyes szemekkel nézett a tőle nem messze álló kislányra, aki megszeppenve nézett az egyik felnőttről a másikra. A nő fogta magát és kirohant az épületből és csak futott, amíg bírt, magára hagyva a sok döbbent arcot.
-         Utána kéne menni – szólalt meg Lanie és pillanatok alatt rájött, barátnője biztosan nem önszántából hagyta el gyerekét.
-         Hagyd, majd én – mondta Castle – Ryan hívd fel anyámat kérlek, hogy jöjjön el angyalkáért.
Már kint is volt az ajtón, és azt is tudta hol találja meg, így csak futott a közeli park felé, ahol Kate kedvenc cukrászdája volt, de ő nem volt ott. Megijedt, hogy most hol találja meg a nőt, de aztán az egyik padon észrevette. Némán mellé ült, két keze közé fogta a nő kezét és nem szólt semmit. Azt akarta, hogy magától mondja el a történetét. Kate könnyes szemét a mellette ülő férfira emelte és szinte suttogva szólalt meg.
-         Nagyon elrontottam Castle – sírta.
A mindig erős Katherine Beckett most összeomlott tetteinek súlya alatt. Tudta, hogy most szembe kell néznie azzal, amit évekkel azelőtt elnyomott, és még a kislányt is megszerette a napokban gondoskodott róla, vele volt mikor éjszaka rémálomból sírva ébredt és most talán újra meg kell válnia tőle. Akkor önszántából eldobta gyermekét, mert nem akarta őt, most, hogy már akarta talán nem tarthatja meg.
- Biztos vagyok benne Katie hogy nyomos okod volt rá – szakította félbe Castle a gondolatait. Kis csend után Kate mesélni kezdett.
- 4 és fél éve mikor még nem itt dolgoztam, egy este a barátnőm születésnapját ünnepeltük. Míg ő táncolt én egész este a bárpultnál ültem. A csapos meghívott egy italra. Onnantól kezdve homályosak az emlékeim. Tudtam, hol vagyok, mi történik, de nem tudtam mit tenni ellene a testem nem engedelmeskedett a tudatomnak. Valamit az italba kevert. Mikor megtudtam, hogy terhes vagyok, nem voltam benne biztos, hogy fel tudtam volna nevelni, akkor még nem. Túlságosan is magam alá temettek a történtek. Ő már itt született és rögtön szülés után az örökbefogadó szüleihez került. Csak annyit tudtam róla, hogy kislány lett.
- Nem is láttad?
- Nem. Borzalmas vagyok, eldobtam magamtól a gyerekem, pedig ő semmiről sem tehet – sírta keservesen.
Castle magához húzta és várta, míg a nő sírása alábbhagy. Kate fejét a férfi mellkasára hajtotta és lassan, ugyan de a férfi szívverésének ütemére megnyugodott.
-         Akkor tudtad hova került, és meg tudjuk keresni a nevelőket – szólalt meg Castle.
-         Csak az intézetet tudom, amin keresztül ment az örökbefogadás. Ott majd megmondják.
-         Mihez kezdesz most?
-         Nem tudom, egyre közelebb kerülök hozzá, és már nem tudnék megválni tőle. Három hónap múlva 4 éves lesz.
-         Gyere, menjünk be – Kate csak bólintott. Felállt és szép lassan visszasétáltak a kapitányságra. Katet még az sem zavarta, hogy Rick végig a kezét fogta.
-         Beckett, az irodámba! Most! – kiabált ki Montgomery kapitány. Castle be akart menni a nővel, de ő nem engedte. Egyedül ment be és újra elmesélte történetét.
-         Gyere, anyám hazavitte angyalkát, én pedig hazaviszlek téged. Így nem engedlek vezetni – mondta az író, mikor Kate könnyes szemekkel kijött az irodából.
Egész úton meg sem szólaltak, Rick hagyta, hogy a nő gondolataiba merüljön. Mikor beléptek a férfi házába furcsa csend fogadta őket. Majd mikor már jobban figyeltek hallották a halk neszezést a konyhából. Mikor odaértek az ajtóhoz bájos látvány fogadta őket. Martha a tűzhely körül sürgölődött, Alexis pedig az asztalnál rajzolgatott a kislánnyal. Csendben álltak és figyelték, ahogy a két lány a nagy korkülönbség ellenére milyen nagy egyetértésben színezgetnek. Rick hátulról átkarolta a nőt ő pedig finoman hátradőlt a férfi mellkasának és úgy érzete végtelen nagy nyugalom szállta meg. A kislány boldogan ugrott fel az asztaltól és futott Kate felé, aki leguggolt hozzá és átölelte.
Közben a kapitányságon Ryan és Esposito teljes erőbedobással nyomoztak. Az örökbefogadó irodában megtudták az örökbefogadó szülők nevét és nemrég értek vissza a lakásukról. Sajnos vérbefagyva találták meg őket, lőtt sebbel a homlokukon. Egyikőjük sem akarta közölni a jó rossz hírt, így sorsot húztak és Ryanre esett a választás. Egyből az író lakására ment, gondolta, ha Martha vitte el a kapitányságról a kislányt, akkor Kate is biztos ott van. Gondolatmenete helyes volt, viszont épp vacsora közben zavarta őket.
Martha csendben figyelte Katet ahogy a vacsoráját turkálta, majd fiára nézett, aki hol a kislánynak segített megküzdeni a vacsorával, hol pedig aggódva nézett a nyomozónőre. Épp azon gondolkodott, hogy mi történhetett mikor gondolatmenetét a csengő zavarta meg. Felállt, ajtót nyitott és a nappaliba engedte Ryant.
-         Kate, az egyik munkatársad jött.
-         Köszönöm Martha.
Beckett a nappaliba sétált, ahol kollégája várta.
-         Megvannak a szülők, vagyis a nevelőszülők – javította ki magát, de a nő hallgatására tovább mondta – Valaki fejbelötte őket. A kicsi végignézhette az egészet, lehet, hogy azért nem beszél. A helyszínelők még gyűjtik a nyomokat, de a kapitány üzeni, hogy míg tart a nyomozás szabadságon vagy.
-         Átnéztétek a házat? – kérdezte Kate és Ryan mint aki tudta, hogy mire gondol, csak annyit mondott;
-         Semmit sem találtunk és a lányodnak jó helye volt Beckett. Szerették őt. De most már megyek, mert sok a dolog. Majd értesítünk. Viszlát! – azzal kifordult az ajtón és elment.
-         Mit fogsz csinálni? – kérdezte Castle aki egész idő alatt a nappali ajtóból figyelt és hallgatta az egészet.
-         Nem vetem észre, hogy itt vagy, mindent hallottál igaz? – kérdésére csak egy bólintás volt a válasz, így folytatta – Nem tudom. Nem akarom újra eldobni magamtól. Rettentő anya vagyok, és ezt helyre kell hoznom. Már nem is tudnám odaadni senkinek.
-         Magadhoz veszed? Tudod, hogy az egész életed át kell alakítanod? – kérdezte Rick.
-          Igen tudom, nincs több hajnali kezdés, csak miután őt oviba vittem és nincs több éjjelbe nyúló meló. Segítesz, míg elintézem a papírokat?
-         Persze – suttogta a férfi, hisz arcuk már nagyon közel volt.
Rick érezte hogy a fal, amit a nő maga köré húzott, kezdett leomlani. Beckett szívverése felgyorsult, érezte a férfi arcszeszének halvány illatát. Már csak hajszál választotta el őket, hogy csókban forrjanak össze, mikor a nő telefonja sms-t jelzett. A kijelzőn csak annyi állt: Lily Jensen. Annyira gondolkodott, hogy el is felejtette megkérdezni a kicsi nevét. Kate a konyhába sétált és meglepődve látta, hogy lánya a pulton ül és Martha kezébe adogatja a koszos tányérokat, Alexis pedig eltörölgeti a már tisztákat. Nem igazán lepődött meg, ezt otthon is el szokták játszani, bár kétszer olyan sokáig tart a művelet mintha egyedül végezné.
-         Lily – a kislány felnézett neve hallatára – Ideje mennünk kicsim.
Lily a kezét nyújtotta anyja felé. Elköszöntek, majd Rick hazavitte őket. Miután Lily már aludt Kate a kanapén ült és átgondolta mit kell tennie ahhoz, hogy a lánya nála maradhasson. Lépésről lépésre gondolkodott és egyszer csak már nem teendőiről elmélkedett, hanem már arról, ami közte és az író között történt. Egyre közelebb kerültek egymáshoz és Castle jól kijött a kislánnyal, de Kate egyáltalán nem akarta, hogy a férfi csak sajnálatból legyen vele. Egész éjjel csak gondolkodott és észre se vette, hogy reggel lett és hogy mennyire kimerül. A konyhába sétált, hogy mire Lily felkel, addigra legyen reggeli. Épp egy bögre kakaót készített, mikor megszólalt a csengő. Meglepődve látta, hogy nem más, mint Castle áll az ajtóban.
-         Castle, fél 7 van. Nem kéne neked még az ágyad melegét élvezned? Mit keresel itt?
-         És neked? Amint látom, nem sokat aludtál.
-         Magánügy Castle. Bejössz? – tárta nagyobbra az ajtót Beckett.
A férfi Kate után sétált a konyhába, leült és csendben figyelte, ahogy a nő tevékenykedett.
- Minek köszönhetem, hogy itt vagy? – kérdezte a férfitől miközben egy bögre kávét tett elé, majd ő is leült egy kávé társaságában. Nagyon remélte, hogy nem az esti majdnem csókról akar beszélni.
- Ami tegnap este történt…
- Mami – szakította félbe a férfit egy álmos kicsi hang. Kate a hang irányába fordult és a szeme már könnyektől csillogott. Nemcsak azért mert a kislány hosszú idő óta először szólalt meg, hanem mert kimondta azt a szót, amire várt, holott soha nem mondták neki, hogy ő az anyukája. A kislány a konyhaajtóban állt, kócosan, mezítláb, világos hálóingben, kezében, pedig a Ricktől kapott rózsaszín maci. A nő odasétált a kislányhoz és megölelte, de a következő pillanatban már sírt.
- Éhesz vadok – szólalt meg Lily újra.
Kate hamar letörölte a könnyeit és az asztalhoz emelte csemetéjét.
-         Hozom már kicsim. Egyél szépen, mindjárt jövök – azzal a konyhába hagyta a férfit és a kislányt. A fürdőbe ment belenézett a tükörbe és újra sírva fakadt. Hallotta, ahogy az ajtó nyílik és egy nagy kezet érzett a hátán.
-         Óh Rick – mondta a nő sírva és a férfi mellkasához bújt. Castle csak simogatta a hátát még meg nem nyugodott.
-         Az anyjának tekint, pedig eldobtam magamtól.
-         Szeret téged, azért tekint az anyjának. Csak bízz magadban, jól csinálod az anyaságot.
Egy fülig maszatos kislány lépett a fürdőszoba ajtóba. Arcán reggelijének nyoma egy kis kakaó és egy kis lekvár.
-         Jossz vojtam? Azéjt szilsz?
Beckett lány elé térdelt és letörölte arcáról a maszatot.
-         Dehogy voltál rossz kicsim. Ne feledd el, hogy a mami nagyon szeret.
-         Én isz szejetjek – ölelte át a kicsi anyukája nyakát. A beszélgetés a két felnőtt között ismét elmaradt. Kate felöltöztette lányát, majd az író felajánlotta, hogy elviszi őket az őrsre. Az út csendes volt, csak Lily vidám csacsogása hallatszott, Kate pedig kifele bámult az ablakon. Örült, hogy a kicsi már beszél és úgy látszott, a történtek nem igen hagytak nyomot benne, de nem tudta mit tegyen a férfival, mi lenne a helyes megoldás. Castle érezte, hogy most jobb, ha hagyja a nőt gondolkodni, viszont úgy látta még soha nem volt ilyen szép Beckett, leszámítva, hogy egy cseppet karikásak a szemei. Mikor beértek a kapitányságra odabent igen nagy felfordulás fogadta őket. Mint a mérgezett egerek mindenki futkosott összevissza.
-         Mi történt? – kérdezte Castle.
-         Jó hogy jöttetek, előrébbléptünk és egy gyanúsítottunk is van. Lilynek meg kéne néznie, hátha felismeri – magyarázta Esposito.
    Kate elgondolkodott, hogy mit is tegyen. Ha engedi, hogy megnézze Lily újra visszaeshet a némaság állapotába, ha viszont nem engedi meg nem tudják mivel megfogni a gyanúsítottat. Esposito az asztala felé indult. Mielőtt Beckett követte volna vetett egy futó pillantást a táblára. Sok kép és még több felirat volt rajta, de nem állt meg elolvasni inkább kollégája után sietett lányával együtt. Megálltak az asztalnál és várták hogy a férfi eléjük rakja a képet. Nem kellet sokáig várni, a képen szereplő férfinek már a kinézete is rossz volt. Nem szívesen találkozott volna vele az utcán. Érezte, ahogy Lily pici keze egyre szorosabban fogja az ő kezét. Felemelte és már sírva bújt anyja védelmet nyújtó karjaiba.
- Láttad ezt a bácsit Lily? – kérdezte Esposito.