2012. július 24., kedd

A Jövőnk - Iljics


2013. január 14. Hétfő

Egy újabb hét vette kezdetét New Yorkban, egy újabb hét, amikor gyilkosságok, rablások és egyéb bűncselekmények történnek a „Nagy Almában”. Hideg januári reggel volt, a hó még mindig belepte az utakat, ezért az emberek óvatosan közlekedtek. A legtöbb ember, aki csak tehette még a jó meleg szoba kényelmeit élvezte. Nem volt ezzel másként a Castle család sem. Alexis a szobájában az igazak álmát aludta, mert csak következő héten kell visszamennie az egyetemre, Martha egy féléve költözött el egy kisebb, de annál forgalmasabb lakásba. A nagy hálószobában ketten aludtak a nagy franciaágyban. Rick Castle boldogan és nyugodtan aludt kedvese mellett, még nem tudván, hogy egy igen hosszú nap vár rájuk. Kate Castle mosolyogva aludt, nagy hasának köszönhetően már nem forgolódott annyit, mit régen. Igen a Castle família egy új taggal fog bővülni. A gyerek szoba már készen várja lakóját, szintúgy a család is felkészült a legifjabb Castle érkezésére. A trónörökös fiú lesz, mikor Rick az ultrahangvizsgálat során megtudta, hogy fia fog születni, majd kiugrott a bőréből. Szinte azonnal elújságolta mindenkinek a jó hírt. Bár nem így tervezték, de ezen senki se lepődött meg igazán, hogy ő és Kate nem a papírforma szerint csinálnak mindent. Ugyanis a lánykérés után 4 hónnappal derült ki, hogy Kate terhes, vőlegényével ekkor madarat lehetett volna fogatni a boldogságtól.  A nő is boldog volt, hogy fiú örökössel ajándékozhatja meg a szeretet férfit. Azóta eltelt sok idő és minden készen állt a fiatalúr érkezésére.
A férfi, miközben aludt gyengéden átölelte a szeretett nőt, mire az elmosolyodott. Álmában egy nagy kertes házban éltek és ép egy grillpartit rendeztek, melyen ott volt minden családtagjuk, barátaik, szomszédaik. A fiúk már 4 éves volt és boldogan rohangászott a korabeli srácokkal. Az álom a nő számára igen megnyugtató volt. Majd hirtelen megszólalt az ébresztőóra. Kate kissé csalódottan nyomta le az ébresztőt, majd pár másodperccel később kinyitotta szemét és a férjére nézett, aki még mindig aludt. Elmosolyodott a látványtól, és pár pillanatig csak figyelte a mellette békésen szuszogó férfit. Ám mivel unatkozni kezdett felébresztette a férfit, mégpedig a már-már jól bevált módszerrel, ami nem volt más, mint sok apró csók a férfi ajkaira. Ez meg is tette a hatását, mert pár pillanattal később a férfi kinyitotta szemeit és a szeretett nőt nézte, majd a nő hasához hajolt és köszöntötte a még meg nem fiát is.
 - Jó reggelt kisfiam, remélem hagytad aludni a mamát? – kérdezte Rick.
- Igen, most kivételesen nem rugdosta a vesémet a fiad!!!  - felelte Kate.
- Ennek örülök. Szeretlek benneteket!! – mondta a férfi vigyorogva.
- Mi is nagyon szeretünk ám. – válaszolta a nő.
Majd nagy nehezen kimászott az ágyból, ami csak a férje segítségével ment az utóbbi időben. Magára kapta a köntösét és a mamuszát és elindult a konyha felé. A férfi még mindig mosolyogva figyelte, ahogy a nő elhagyja a szobát, majd lassan ő is neki kezdett felkelni. A szekrényhez lépett és ki vett egy farmert és egy pólót, majd követte szerelmét a konyhába.  Mire odaért a nő már elkészített a kávét és ép a tojásrántottát készítette. A férfi a nő mögé lopakodott, majd hátulról átkarolta, illetve csak átkarolta volna, ha a nő nagy hasa engedte volna, így csak egy lágy csókot nyomot a nő nyakának hátsó részére és ellopott egy darab bacont.

Ezután az asztalhoz sétált és ott várta meg a nőt. A reggeli kellemes hangulatban telt el, beszélgettek Rick új könyvéről, Alexis iskolai sikereiről, amelyre mindketten nagyon büszkék voltak. Rick boldog volt a tudattól, hogy élete szerelme és a lánya ennyire jól kijönnek egymással. Régebben heti egyszer közösen a két lány elment ebédelni, vagy ha idejük engedte vásárolni is együtt mentek. Persze ennek Rick nem mindig örült, mert ha egyszer belelendültek igencsak tudtak költekezni. Ám Rick boldog volt, hisz mindene megvolt: szerető feleség lassan két gyermek, egy jó munka, barátok, akikre számíthatott.  Az elfogyasztott reggeli után a mosatlant betették a mosógépbe és míg Kate a nappaliban tv-et,  Rick az új könyvét írta a dolgozószobában zárt ajtók mögött, mert nem szerette volna zavarni Kate-t. A délelőtt viszonylagos nyugalomban telt el, a férfi egész délelőtt a dolgozószobában tevékenykedett az új Nikki Heat könyven. Nem sokkal a reggeli után Alexis is megjelent, majd miután lefogyasztotta a reggelijét leült Kate mellé és beszélgetni kezdtek. A beszélgetés témája többek között a születendő gyermekről folyt, majd a divatról és a fiúkról. Rick déltájt hangos kacagásra lett figyelmes, így kisétált a nappaliba, ahol szerelme és lány ép egy vígjátékot néztek.
 - Drágám, nem vagy fáradt, nem kellene ledőlnöd és aludnod egy kicsit? – kérdezte Rick a feleségét.
- Nem, köszönöm kérdésed, remekül érzem magam, bár egy kicsit éhes vagyok. – felelte a nő.
- Rendben hazai, vagy éttermi étket kíván a milady?
- Valami hazai étket kérnék az uraságtól!! – mondta Kate nevetve.
- Rendben akkor rendelek pizzát. – felelte kuncogva a férfi.
- Meg ne próbáld Ricky!!! – fenyegetőzött a nő.
- Oké, mit szólnál egy kis leveshez és egy kis sült lazachoz? – kérdezte a férfi.
- Rendben. – felelte a nő.
- Nekem is megfelel. – szólt bele a beszélgetésbe Lex.
- Oké, akkor 3 adag leves és 3 adag lazac rendel. – felelte Rick és közben úgy tett, mint egy főúr.
A két nő ezen hangosan nevetett. Az ebéd hasonló jókedvben telt el. Ebéd után Alexis elmosogatott, eközben Rick és Kate sétálni mentek a közeli parkba. Bár hideg volt, mégis jól esett mindkettejüknek kiszabadulni a lakásból. Fél óra sétálás után a Castle házaspár visszaindult a lakásba, mert Kate rendesen elfáradt. Miután visszaértek a lakásba a nő elment aludni egy kicsit, míg Rick ismét a dolgozószoba felé vette az irányt, mert a kiadó már erősen rágta a fülét. Miközben nagyban írta a 9 fejezetet egy nagy sikítást hallott. A nő volt az, a férfi gyorsan rohant a hálószobába és kérdezte a feleségét, hogy mi történt.
- Kicsim mi történt? Jól vagy? A kicsi is jól van? – kérdezte idegesen a férfi.
- Rick drágám azt hiszem, a fiad szeretne kijönni. Hozd a kocsit azonnal. ÁHHHHH. – kiáltott fel a nő fájdalmában.
- Máris, hova is tettem a kocsi kulcsot. Áh meg is van. – mondta a férfi.  A férfi már rohant is a garázsba és indította is a telepjárót. Szerencsére az utakat rendesen letakarították, ezért viszonylag gyorsan és biztonságosan lehetett közlekedni. Bő negyed óra alatt be is értek a korházba. Alexis a kocsiból felhívta a nagyanyját hogy jöjjön a korházba, illetve telefonált Jimnek is.  Egy tolószéken betolták Kate-, míg Rick végig fogta a kezét.
- Rick édesem ugye bent leszel velem, félek, nem akarok egyedül lenni, maradj velem. – kérlelte a nő.
- Rendben, végig veled leszek. – felelte a nőnek a férfi. – Szeretlek, minden rendben lesz.
Majd a férfi pár percre magára hagyta a szeretet nőt, míg elment átöltözni. Rickben minden félelem előjött, amiket az elmúlt hónapok alatt magában tartott. Rettegett, hogy a baba egészséges lesz-e, hogy nem lesz-e baja a feleségének és hogy minden rendben lesz-e a szülésnél. Ezen kétségek között lépett be a szülőszobába. Ám amikor meglátta felesége boldog arcát, hirtelen eltűnt minden félelem és a boldogság vette át a főszerepet. Odalépett a szeretett nő mellé és megfogta a kezét, majd halkan a fülébe súgta:
  - Szeretlek és minden rendben lesz!!!!
A nő csak határozottan bólintott egyet, majd a fájdalomtól felordított. Ekkor lépett be a szobába az orvos. A doki egy 50 év körüli ősz hajú ember volt és Rick már korábbról ismerte, így megbízott az orvosban.
-Jó napot kívánok, hogy vannak, készen áll a kedves anyuka, hogy személyesen is találkozzon a gyermekével. – kérdezte a doki.
- Igen, „ÁHHHH” doktorúr, „ÁHHHH” készen állok rá… - felelte Kate.
-Rendben akkor nyomjon anyuka!!! – mondta a doki.
2 órával később
-Ez az Kate, már csak egy nyomás és a kezébe veheti a gyermekét. –mondta a doki.
Kate egy hatalmasat nyomot és egy csecsemő sírása töltötte be a szoba falait. Rick megkönnyebbülve vette tudomásul, hogy minden rendben zajlott le, majd elengedte felesége kezét, hogy ki tudjon menni és elmondani a többieknek a jó hírt.
-Hová mész?- kérdezte Kate fáradtan.
- Csak elmondani a többieknek, hogy mind te és a fiam is jól van. A többiek már idegesek lehetnek. – felelte a férfi. Rick kilépett az ajtón és csak ennyit mondott:
- Minden rendben van mind Kate, mind a kisfiam jól van. – válaszolta a férfi a fel nem tett kérdésekre, majd visszasietett fiához és feleségéhez. Mikor belépett a fia már az édesanyja mellkasán feküdt. Rick ekkor nagyon meghatódott és feleségéhez lépve annak ajkaira egy lágy csókot adott, majd a fia homlokára is adott egy gyengéd puszit. Pár perccel később egy nővér elvitte a babát egy alapos kivizsgálásra, míg Kate-t áttolták egy üres szobába. Pár perccel később a nő már az igazak álmát aludta, mert igen elfáradt a szülésben. Rick csak bámulta feleségét és boldogan a tudattól hagyta magára a nőt, hogy megnézze újszülött fiát. az óra már elütötte a 21 órát is, így mindenki hazament. Alexis-t Martha vitte haza, Jim is haza ment, de mindannyian megígérték, hogy másnap reggel bejönnek és meglátogatják Kate-t és a kisfiút. Másnap reggel halk kopogás verte fel a 213-as szobát. A nővér betolta a legifjabb Castle-t.

- Szeretné megetetni ezt a csöppséget? – kérdezte a nővér
- Igen nagyon szeretném. – felelte a nő.
Majd a gyermeket óvatosan odaadta az édesanyjának. Kate boldogan vette át a gyermeket  
Mikor Kate elkezdte az etetést akkor lépett be Castle. Miután a kis Castle befejezte az étkezést Rick megkérte feleségét, hogy ő had büfiztesse meg a gyereket.
- Kate szabad, szeretném én meg büfiztetni a kicsit?
- Persze kicsim, tessék. – felelte a nő.
Rick óvatosan átvette a nőtől a csöppséget és megbüfiztette. Pár perccel később kopogás hallatszott és Rick az ajtóhoz sétált és beengedte a látogatókat, akik nem mások voltak, mint Martha, Alexis és Jim. Boldogan nézték a csöppséget és mindannyian elsírták magukat a boldogságtól. Márcsak egy dolog érdekelt mindenkit:
-  És hogy fogják hívni a kisöcsémet? – tette fel a kérdést Lexi.
-  Alexander Nathan Castle. –felelte egyszerre Kate és Rick.
- Gratulálok kicsim. –mondta meghatódva Jim. – Bárcsak édesanyád is megélhette volna ezt a napot, majd egy könnycsepp gördült le az arcán. Ekkor Alexis lépett mellé és megölelte a férfit. Rick örült neki hogy a lánya és apósa ilyen jó viszonyban vannak.
Még egy bő órát maradtak és vidám beszélgetést folytattak. Mikor észrevették, hogy Kate kezd fáradni, Rick kivételével elhagyták a kortermet. Délután a barátok jöttek meglátogatni a Castle családot. Lanie, Espo és Ryan lépte át a korterem ajtaját. Látszott rajtuk az izgatottság, főleg Lanie-n.
 - Hello kislány, hadd lássam a fiatalúrat.- kérte Lanie.
Majd Rick óvatosan odadta a fiút a nőnek.
- Oké, azt már tudjuk, hogy egészséges és te is jól vagy már csak egy dolog, hogy is hívják a picurt?- kérdezte Ryan
- Ez engem is érdekelne? – mondta egyszerre Lanie és Espo.
Lanie visszadta a babát Kate-nek, mert a gyermek elkezdett sírni.
 - Alexander Nathan Castle a neve a fiamnak. – jelentette ki büszkén Rick.
Erre Kate és a többiek is elmosolyodtak. Ahogy a kis Alex visszakerült édesanyjához megnyugodott és szemeivel édesanyját kezdte fürkészni. Végül Kate csak ennyit mondott:
 - Rick, a fiadnak ugyanolyan szemei vannak mind neked!!! Már most tudom, hogy sok női szívet fog összetörni!! - mondta Kate.
Ezzen mindenki elnevete magát, majd Rick a nőhőz lépett és gyengéden megcsókolta.
- Szeretlek. – mondta Rick
- Always. – felelte Kate, úgy ahogy az elmúlt évben szokássá vált náluk.
Kate boldog volt, s bár édesanyja nem élhette meg eme felemelő pillanatot, de tudta, hogy a mennyországból figyeli őt és boldog, hogy a lánya teljes életet él a szeretet férfival egy szerető mostoha lánnyal, egy anyóssal és sok-sok baráttal.


THE END


ui.: kösz hogy olvastad, remélem, nem tartod felesleges időtöltésnek és esetleg, ha a jó isten is úgy akarja még írok valami hasonlót…..